Duponzoo

Een gerenommeerde dierenspeciaalzaak gerund door drie ambitieuze broers. De focus op beleving, persoonlijk advies en hoogstaande kwaliteit, zowel in het aanbod aan dieren en producten als op het vlak van diensten. Bij Duponzoo, de grootste dierenspeciaalzaak van Zuid-West-Vlaanderen, staat het welzijn van de huisdieren én de service naar hun baasjes centraal.

Ambitie

Elk bedrijf is ambitieus en dat is Duponzoo ook. Door de verouderde gebouwen in Dadizele achter zich te laten en een frisse start te nemen in Kuurne, wilden ze een breder publiek bereiken. De verwachtingen lagen hoog, dat spreekt voor zich. Om het gehele project rendabel te maken moest in de nieuwe vestiging een zeker aantal mensen per dag over de vloer komen. De missie was duidelijk, cijfers werden vooropgesteld en die moesten behaald worden. Branderij ging na hoe de overgang van het oude naar het nieuwe gebouw optimaal gecommuniceerd moest worden, hoe we genoeg ruchtbaarheid aan de verhuis konden geven en hoe we voldoende volk naar de nieuwe locatie konden lokken.

Expertise

Branderij verzorgde het ontwerp van deze bonnen en ging na op welke manier ze het best konden worden verspreid. Uiteindelijk zijn op die manier de gegevens van meer dan 4000 klanten verzameld. De Byebyedadizele-campagne werd maandenlang intensief gevoerd. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zouden zijn van de plannen, werd een uitgebreide mediaplanning opgemaakt. Er werd zowel online als offline geadverteerd op diverse platformen. Advertenties werden opgemaakt in verschillende formaten voor publicatie op de site en in de fysieke exemplaren van verschillende kranten zoals Het Laatste Nieuws, De Zondag, Het Nieuwsblad, De Krant van West-Vlaanderen, etc. Op een mini-website die als landingspagina fungeerde kon de bezoeker eveneens meer informatie over de verhuis vinden.

Resultaat

Duponzoo nam met hun nieuwe vestiging een vliegende start en is inmiddels stevig op weg om net zoals in Dadizele een gevestigde waarde te worden in de regio Zuid-West-Vlaanderen. De vooropgestelde doelen werden stuk voor stuk behaald, de beoogde doelgroep werd bereikt en de omzet die ze voor ogen hadden werd vlot behaald. Na de opening bleef het rendement doorheen het jaar hoog en kon Duponzoo blijven rekenen op een divers cliënteel.