Wham, bam, thank you 'Gram!

Vijf gloednieuwe features op Instagram

Instagram blijft één van de grootste sociale netwerken op de planeet en is meteen ook het platform préféré van menig marketeer. Met meer dan één miljard actieve gebruikers and counting blijft Instagram hét middel bij uitstek om op een doeltreffende manier diensten en producten te promoten.

Om het hun gebruikers eenvoudiger te maken om content te creëren en te plaatsen, heeft Instagram sinds begin 2023 een reeks nieuwe features geïntroduceerd. 

In deze blog lichten we een vijftal vernieuwingen uit die je als marketeer absoluut niet wil missen. 

Dus, buckle up voor een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen op the gram, zo ben je instant mee.  

Reels Templates

De Instagram Reels, korte video’s van maximaal 60 seconden, zijn sinds hun lancering in augustus 2020 uitgegroeid tot een belangrijke en doeltreffende marketingtool. 

Het maken van Reels is echter niet voor iedereen even eenvoudig, daar heeft Instagram nu clever op ingespeeld door een nieuwe feature te introduceren: de Reels Templates. Met deze feature kun je aan de hand van pre-built templates sneller en efficiënter aantrekkelijke video’s maken. 

Deze voorgemaakte ontwerpen bieden gebruikers een reeks lay-outs, achtergronden, teksten en effecten die eenvoudig kunnen bewerkt en aangepast worden om een unieke video te maken. 

Er zijn verschillende soorten Reels Templates beschikbaar, zoals collages, overgangen, grafische ontwerpen en tekstanimaties, specifiek ontworpen om gebruikers te helpen bij het maken van professioneel ogende video's, zonder dat ze daarvoor ontwerpprogramma’s moeten gebruiken of technische kennis nodig hebben. 

Heerlijk handig en grandioos gebruiksvriendelijk. 

Nieuwe post features

Met veel ruimte voor creativiteit en een personal touch is het plaatsen van een post op Instagram nog nooit zo aantrekkelijk geweest, zeker sinds de introductie van een aantal nieuwe features, waaronder:

  • Countdown: een functie waarmee gebruikers een afteltimer kunnen aanmaken in de aanloop naar een specifieke gebeurtenis of gelegenheid. Een feature die al mogelijk was in Instagram Stories, maar nu ook aan een post kan worden toegevoegd.
  • Muziek: Een functie die je toelaat om muziek aan een post toe te voegen. Selecteer een foto uit je galerij, kies een nummer dat aansluit bij de sfeer en breng je foto melodieus tot leven. 
  • Chatbericht: een handige button die je met één simpele klik aan een post kan toevoegen en je toelaat om chatberichten van gebruikers te ontvangen. Kan drempelverlagend werken voor klanten die informatie willen opvragen en is daarom heel erg handig voor bedrijven die producten of diensten willen verkopen.

Foto's toevoegen aan Instagram Stories

Het is nu nog gemakkelijker geworden om foto's toe te voegen aan je Stories. Vroeger moest je helemaal naar de Foto's-app om daar een foto te kopiëren en te plakken, sinds kort kunnen foto’s rechtstreeks vanuit de Stories-functie toegevoegd worden. Sneller gemaakt, sneller gepost, sneller bekeken. 

Notities delen 

Met de nieuwe Notities-feature kun je je gedachten, ideeën en creatieve ingevingen op een unieke manier delen met anderen. Tekst, tekeningen en afbeeldingen kunnen eenvoudig aan je notities worden toegevoegd en geven je klanten een unieke inkijk in je denkproces, een aparte manier om je bedrijf op de voorgrond te plaatsen met inside info. Notities zijn ook de geschikte plaats om eventuele kortingscodes aan een post te koppelen. 

Berichten vooraf plannen

Last but not least biedt Instagram sinds kort de mogelijkheid om je berichten vooraf te plannen en op een bepaald tijdstip automatisch te plaatsen. Dit bespaart je een pak tijd en zorgt ervoor dat je berichten live gaan wanneer je publiek het meest actief is. Zo kan je als marketeer vooraf alles rustig opmaken en bereik je jouw doelgroep op een efficiënte manier. Better prep, less stress!

Professionele communicatie, jouw merk waardig.