Home Trajecten Employer branding traject

Employer branding traject

Positiviteit werkt. Een positief imago heeft een gunstige invloed op je personeel. Je werknemers zijn het hart van je onderneming, de motor die het productieproces draaiende houdt, een kostbare machine die je als werkgever grondig moet onderhouden. Je wil niet alleen de juiste mensen voor de job aantrekken, je wil ze ook kunnen motiveren en behouden. En daar draait het om in het employer branding traject.

personeelslid van deman aan het werk aan een machine

Het doel

groepsfoto van de personeelsleden van Duponzoo met een heleboel dieren

Een job alleen is niet voldoende. Als werkgever selecteer je kandidaten op basis van competenties en ervaring. Maar sollicitanten maken op hun beurt ook keuzes. Ze gaan na wat het imago van jouw bedrijf is, hoe je gekend staat als werkgever en in welke bedrijfssfeer ze terecht komen.

Een sollicitant wil werken voor de juiste werkgever, een personeelslid wil zich gewaardeerd en betrokken voelen. Niet meer dan logisch.

Een duidelijke definitie van jouw identiteit als werkgever dringt zich op. Waarvoor staat jouw organisatie? Wat is je visie en wat zijn de waarden die je uitdraagt? Wat bied je jouw medewerkers aan? Specifieke vragen waarop een duidelijk antwoord moet komen. Alleen zo geef je richting aan je huidig personeel en creëer je een afgelijnd imago waar toekomstige kandidaten zich mee identificeren.

Om deze zaken te definiëren worden beide partijen gescreend. In een werkgeversanalyse bevragen we het management en tijdens een werknemersanalyse wordt gepolst naar de behoeftes van het personeel. Op basis van deze analyse wordt een plan van aanpak uitgestippeld om de toekomstige doelstellingen te behalen.

Branderij bouwt jouw bedrijf van binnenuit op tot een organisatie die positiviteit en zorgzaamheid uitstraalt. Een werkgever die z’n personeel naar waarde weet in te schatten. Een onderneming die dankzij een positief imago probleemloos nieuwe kandidaten voor een functie aantrekt en kan rekenen op een team dat het bedrijf met trots vertegenwoordigt.

personeelslid van deman aan het werk met een slijpschijf
Pieter-Jan Deman en personeelslid in overleg in het atelier

Voor wie

  • Bedrijven die nieuwe mensen willen aantrekken
  • Organisaties die hun imago willen oppoetsen om het bestaand personeel te behouden en te motiveren

Contacteer ons

Op zoek naar communicatie die zich verspreidt als een lopend vuurtje?