Mauws

High-end haarden en kwaliteitsvolle kachels, meer dan een halve eeuw aan vakkennis en een uitgesproken passie voor vuur. Hout, gas, elektrisch of pellet, met een Mauws in huis is het genieten van warmte en gezelligheid in stijl. Eén en al elegantie, een vurige service en 100% kwaliteit. Dát is Mauws.

De uitdaging

Het belang van branding mag niet onderschat worden. Een gedateerde branding kan nefast zijn voor de groei van een bedrijf en een ouderwetse uitstraling vertaalt zich vroeg of laat in de verkoopcijfers. Om de zoveel tijd dringt een heropfrissing van het merk zich dan ook op. En dat zorgt voor een positieve impact, zowel intern als naar de buitenwereld toe. Een make-over van een merk schetst ambitie en vooruitstrevendheid, de wil om te blijven groeien en te blijven instaan voor de noden van de klanten.

Mockup van een zak met het logo van Mauws
Een visuele weergave van 3 moodboards voor mauws

Strategische start

Na een diepgaande analyse, een grondige screening van de interne en externe werking van het bedrijf, werden de inzichten gebundeld en de ambities tot uitvoering gebracht aan de hand van een aantal moodboards.

Uit de verschillende moodboards werd een aantal elementen geselecteerd. Mauws koos voor het stijlvolle zwart uit het linkse moodboard in combinatie met het lettertype en de slogan uit het tweede moodboard. 

Deze zaken werden nauwkeurig uitgewerkt in een conceptboek waarin de verschillende onderdelen van de vernieuwde branding duidelijk werden toegelicht.

Een visuele weergave van de website op smartphones

Ontwerp, opmaak & optimale teksten

In een volgende fase werd het verouderde logo onder handen genomen. Een aantal subtiele aanpassingen, gecombineerd met een modern lettertype, gaven het vernieuwde logo een strakke en tijdloze uitstraling.

Daarnaast werd een krachtig en stijlvol campagnebeeld opgemaakt, een passend beeld dat de elegantie en de kwaliteit van de producten van Mauws op een opvallende manier in de verf zet.

Logo, lettertype en campagnebeeld werden vakkundig verwerkt in een gloednieuwe website, professioneel ingevuld met wervende teksten en opgesteld in de juiste tone of voice. Een specifieke stijl met een welbepaald woordgebruik, een manier van communiceren die de klanten van Mauws rechtstreeks aanspreekt.

De huisstijl en het kleurgebruik werden doorgetrokken in de opmaak van de visitekaartjes, de offertemappen en de bedrijfsfolder, waarbij ook over de keuze van het papier waarop gedrukt werd, grondig werd nagedacht.

3 vlaggen met het logo van mauws

Sterke signing

De branding werd ook op vlak van signing fysiek doorgetrokken. Een opvallende totem met ditto banners en vlaggen moesten de aanwezigheid van de winkel benadrukken en de aandacht van voorbijgangers trekken. Om de klanten wegwijs te maken in de winkel werd ook op de winkelinrichting ingezet. 

Resultaat

Branderij stak de vlam in een smeulend imago en gaf de verouderde branding van Mauws een welverdiende boost.  We lieten het merk oplaaien en gaven het bedrijf een uitstraling die dichter aanleunde bij hun identiteit. Door zuurstof in het merk te pompen werd duidelijkheid, orde en structuur gecreëerd. Een gerichte marketingoperatie die een positieve impact had op zowel klanten als personeel, een geslaagd resultaat op alle vlakken en niks minder dan een absolute meerwaarde.