FCS Ieper

Het invullen van een behoefte. Het ligt aan de basis bij de oprichting van elk bedrijf, en in het geval van FCS was het niet anders. Bert Verstraete zag tijdens z’n 15 jaar als brandweerman herhaaldelijk situaties waarbij branden in gebouwen zich onnodig uitbreidden omwille van een gebrek aan afdoende compartimentering. Van daaruit ontstond het idee om FCS, of Fire Compartment Services, op te richten. Uit noodzaak. Met het doel om vuurhaarden onder controle te krijgen, gebouwen te beschermen en mensenlevens te redden.

De uitdaging

Bij de oprichting van een bedrijf komt heel wat kijken, ook op vlak van marketing. Aangezien je geen tweede kans krijgt om een eerste indruk te maken, is het cruciaal dat een opstartend bedrijf op de juiste manier aan het grote publiek wordt geïntroduceerd. Om een bedrijf als FCS meteen in de markt te verankeren, kon een ijzersterke branding simpelweg niet ontbreken.

Dus,

net als een stel plichtsbewuste brandweermannen wisten wij wat óns te doen stond, op een overtuigende manier de branding ontwikkelen van een bedrijf dat instaat voor brandcompartimentering.

Een job die ons op het lijf geschreven staat, zeker met een naam als Branderij.

In het design van de website

zien we datzelfde kleurgebruik opnieuw weerspiegeld, in combinatie met een typerende typografie, pictogrammen op maat en foto’s die het vakmanschap van FCS op een stijlvolle manier etaleren.

Inhoudelijk werd de site ingevuld met trefzekere teksten die de doelgroep van FCS in de juiste tone of voice aanspreken.

Het resultaat

Branderij en FCS, dat klonk als een match made in heaven, een samenwerking die voor vuurwerk moest zorgen. En het resultaat? Daar spatten de vonken van af. FCS kan uitpakken met een overtuigend logo, een huisstijl die hotter dan hot is, en een overzichtelijke website die inhoudelijk tot in de puntjes gecompartimenteerd is.

Kortom, vuurvaste branding, helemaal op maat van de klant.