Van Neder

B2B, Belgisch en beresterk in bekleding. Weverij Van Neder is een betrouwbare partner in de weefindustrie, een gerenommeerd leverancier van kwalitatieve meubelstoffen en een familiebedrijf dat ambitieus de brug slaat met het buitenland. Gekenmerkt door gedrevenheid, een ijzersterke service en een ongebreidelde passie voor textiel, Weverij Van Neder is een vooruitstrevende onderneming die vanuit Anzegem hun kennis en hun producten over Europa en het Verenigd Koninkrijk verdeelt.

De uitdaging

Om als Belgisch bedrijf mee te kunnen spelen op een internationale markt in een sector waarin de competitie bikkelhard is, wil je als onderneming kunnen terugvallen op een ijzersterk merk. Een duidelijke branding die overtuigend en up-to-date is, is dan ook niets minder dan onmisbaar. Hoewel Weverij Van Neder kan rekenen op hun expertise, hun netwerk en hun jarenlange ervaring drong een heropfrissing van het merk zich na verloop van tijd toch op.

Om zich verder te onderscheiden van de concurrentie, de sterktes van het bedrijf in de verf te zetten, nieuwe doelgroepen aan te spreken en het vuur onder hun merk aan te wakkeren kwam Weverij Van Neder bij Communicatiebureau Branderij aankloppen. Met koffers vol ambitie en het oog op een complete rebranding. Een opdracht waar wij maar wat graag onze creatieve tanden hebben ingezet.

Vrouwenhand wrijft over textiel om de kwaliteit te controleren
een moodboard van vanneder, grafische stijl, kleur, letterypes en fotografie in 1 mooi beeld gebracht

Moodboard & conceptboek

Na initieel strategisch overleg, enerzijds om op dezelfde golflengte te geraken en anderzijds om een duidelijk zicht te krijgen op de visie van Weverij Van Neder, werd in een eerste creatieve fase overgegaan tot de opmaak van drie moodboards. Drie verschillende visuele collages, bestaande uit afbeeldingen, kleuren, lettertypes en andere visuele elementen, bedoeld om een specifieke sfeer op te roepen. Een creatieve visie die aantoont welke richting onze designers uit willen, een eerste schets van de fundamenten waar in een latere fase verder wordt op gebouwd.

Uit die voorontwerpen werden diverse elementen geselecteerd die in een conceptboek werden uitgewerkt. Dit meer gedetailleerde document vormde de basis voor de vernieuwde huisstijl.

Logo van Weverij Van neder

Logo & Baseline

Aan de hand van het conceptboek werd een nieuw logo ontwikkeld en zorgvuldig gefinetuned. Er werd gekozen voor een strak en professioneel uitziend logo met dito lettertype, in blauwe en witte tinten. Door het logo in een patroonvorm te plaatsen, werd de core business van het bedrijf met een knipoog in de verf gezet.

Ook de baseline werd vakkundig onder handen genomen. ‘Upholstery fabrics for your creations’ benadrukt op een beknopte manier wat het bedrijf voor hun doelgroep kan betekenen; Weverij Van Neder levert bekledingsstoffen waarmee hun klanten creatief aan de slag kunnen. Duidelijk en to the point, precies zoals het hoort.

Mockup van de homepagina van Weverij Van Neder

Website & copywriting

Het creatieve team van Branderij stond ook in voor de bouw van de nieuwe website. Die werd, om in weverstermen te blijven, van naaldje tot draadje opgebouwd. Beginnen deden we naar goede gewoonte bij de basis, namelijk de flowchart: de ruwe structuur van de website waarin alle onderdelen een logische plaats krijgen.

Eenmaal de flowchart op punt stond, trok de copywriter met pen en toetsenbord ten strijde. Gezien het internationale karakter van Weverij Van Neder werden alle teksten in het Engels opgemaakt. A change of pace, but a challenge nevertheless. De copy werd deskundig ingevuld in de wireframes en opnieuw ter goedkeuring voorgelegd aan de klant. Deze transparante manier van werken zorgt ervoor dat Weverij Van Neder op elk niveau van het web building process inzage en inspraak kreeg.

In een laatste fase werd overgegaan tot het uiteindelijke design van de website. Gebaseerd op de vormen, de kleuren en de typografie die eerder in het conceptboek werden vastgelegd, bouwde de ontwerper de site tot in de details uit.

Fotografie

Ook op vlak van de beelden haalden we alles uit de kast. Stockfoto’s? Die proberen we te vermijden. Wij kiezen volop voor originaliteit. Om uniformiteit in de beelden op de website te garanderen, namen we dus ook de fotografie voor onze rekening. Het productieproces, het personeel en de verschillende producten van Weverij Van Neder werden professioneel en volgens een éénduidige stijl in beeld gebracht en vakkundig op de site geplaatst.

Michael Van Neder praat met een leverancier aan een grote stoffenrol

Het resultaat

Dat spreekt voor zich. We zien een merk met een frisse uitstraling en een bedrijf dat dankzij een vernieuwde branding herademt. Een gloednieuwe huisstijl, die helemaal up-to-date is en de ambities van Weverij Van Neder afgetekend etaleert. Gegoten in een overzichtelijke website die de sterktes van het bedrijf benadrukt. Voorzien van duidelijke beelden en klare taal, perfect afgestemd op de doelgroep. Een overtuigende rebranding die in elk detail van de onderneming verweven zit en een meer dan geslaagde samenwerking. Daar bestaat geen twijfel over.