PB Fashion

Een groothandel met naam en the hottest place in town voor kledingzaken op zoek naar trendy modeartikelen voor vrouwen. Met een cash & carry-showroom in Kortrijk en Brussel en een neus voor what’s hot and what’s not is PB Fashion de geknipte partner voor all things female fashion. Belgisch ondernemerschap en B2B zoals het hoort. PB Fashion verlicht het werk van hun klanten door de nieuwste trends in vrouwenmode op te sporen, aan te kopen en samen te stellen in pasklare collecties. Prêt-a-porter? Let’s go!

Mockup met macbook en smartphone van de website van PB Fashion

De uitdaging

Branding is cruciaal, zeker in de modewereld, daar is PB Fashion zich 100% van bewust. Om mee te draaien op het hoogste en het hipste niveau is een ijzersterk merk dan ook van kapitaal belang.

PB Fashion is een ambitieuze onderneming. En dat hoort zo. Ze willen echter niet uitsluitend beschouwd worden als een bedrijf waar vrouwenmode kan aangekocht worden. Ze willen meer dan dat. De ambitie is om in de sector gekend te staan als een referentie. Een groothandel met de vinger aan de pols van de trends, een aankoper die elk seizoen de beste collecties samenstelt en een gevestigde waarde waar kledingzaken steeds terecht kunnen voor advies, inspiratie en top-notch vrouwenmode.

Om bestaande klanten aan het merk te hechten en nieuwe klanten te overtuigen van de meerwaarde die PB Fashion voor hun zaak kan zijn, is een solide branding onmisbaar.

Maar hoe moeten ze dat precies aanpakken? Hoe zet je een bestaand merk sterker in de markt? Hoe word je top of mind in de modebusiness? En hoe blijf je het?

Met die vragen kwam PB Fashion bij Branderij aankloppen.

Wij gingen meteen aan de slag. Niet met naald en draad, wel met daadkracht en ervaring, en minstens evenveel gevoel voor detail.

Kledingtag met logo van PB Fashion

Strategische oefening

Om inzicht te krijgen in hun klanten en te achterhalen waar PB Fashion voor staat, werd een strategische oefening gemaakt waarbij de identiteit van het bedrijf onder de loep werd genomen.

Aan de basis van de bedrijfsidentiteit liggen waarden die zorgen voor de connectie met de klant. Bij PB Fashion was het belangrijk om die waarden duidelijk te omschrijven, op geschikte wijze te vertalen en op een efficiënte manier in de communicatie te laten doorschijnen.

Naast de eigen identiteit werd ook die van de klanten van dichterbij bekeken. Om gerichter te kunnen communiceren met de doelgroep is inzicht in de klanten en hun koopgedrag cruciaal. Om dat inzicht te verkrijgen werd een helder beeld van de klanten van PB Fashion opgesteld.

Moodboard voor PB Fashion

Moodboard en conceptboek

Na de strategische oefening trok ons team van designers ten strijde, gewapend met scharen, lijm en de juiste informatie. Helemaal klaar om knippend en plakkend tot een moodboard te komen dat de identiteit en de waarden van PB Fashion op een correcte manier weerspiegelt.

Dat moodboard werd in een volgende fase uitgewerkt tot een conceptboek; een gedetailleerde vertaling van de creatieve visie en een toekomstige leidraad voor het merk, bruikbaar op verschillende soorten dragers.

Om de vindbaarheid en de herkenbaarheid in de straat te vergroten, gaven wij PB Fashion in het conceptboek een aantal richtlijnen mee omtrent in- en aankleding van de winkel. Advies dat ter harte werd genomen en voor het nodige succes zorgde.

Twee vierkantje visitekaartjes van PB Fashion

Branding

Om het merk op te bouwen en meer body te geven, namen we de volledige branding onder handen, van naald tot draad. Er werd ingezet op herkenbaarheid door een sterk onderbouwd logo te ontwikkelen. Een logo dat de visie van PB Fashion reflecteert, perfect voor op de nieuwe naamkaartjes.

Ook de gloednieuwe baseline verwoordt op een krachtige manier waar PB Fashion voor staat: ‘The center square of fashion’. Een duidelijke boodschap, het is de ambitie van het bedrijf om in het middelpunt van de modesector te staan.

Bij branding hoort ook een brand new website, ook die namen wij voor onze rekening.

We ontwikkelden een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke site waarop de klanten vlot hun weg doorheen het aanbod kunnen vinden. Gekoppeld aan de site is een al even gebruiksvriendelijk CMS, of content management system. Met dit CMS kan PB Fashion op een eenvoudige en snelle manier zelf de gewenste aanpassingen op hun site doorvoeren.

Very fashionable en heel erg handig in een sector waar je kort op de bal moet spelen. 

Homepage website van PB Fashion in een mockup op een steen

De rebranding heeft van PB Fashion een sterker merk gemaakt. De identiteit werd aangescherpt en heeft zich vlot vertaald in de verschillende vormen van communicatie en dat zorgde op zijn beurt voor een verhoogde herkenbaarheid bij de klanten, zowel de bestaande als de toekomstige.

Resultaat

De optelsom is gauw gemaakt.

De website, het belangrijkste kanaal om met hun klanten in contact te komen, werd geoptimaliseerd, resulterend in een doeltreffend digitaal profiel.

Een verrijking op alle vlakken, een versterking van het merk en een vlotte verwezenlijking van het beoogde doel.

Kortom, beter, meer en duidelijker.